Malzemeler:

400 gr kıyma
150 gr kaşarpeyniri (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı tereyağ ı
2 su bardağı süt
3 soğan
7 patates

Hazırlanışı:

Soğanısoyduktan sonra ince ince kıyın ve bir tencerede tereyağ ıile
Kavurun. kıymayıilave ettikten sonra 6 -10 dakika kadar kavurarak
Pişirin. tuz ve karabiberi ekleyip yemeği bir köşede bekletin.diğer bir
Yanda ise patatesleri soyduktan sonra yıkayıp yeteri kadar tuz ilave
Ederek iyice pişene kadar 25 -30 dakika haşlayın. hemen süzüp ezin ve iki
Su bardağı sıcak süt ilave ederek patates püresi elde edin.
30 cm çapında bir fırın tepsisini yağladıktan sonra, içine pürenin yarısını
Koyup eşit şekilde yayın. ardından kıymalıiçi düzgünce yayın ve üzerine
Kalan püreyi koyun. en üste kaşar peyniri rendesi serpin. 200 derecede
ısıtılmış fırına vererek 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. sıcak olarak
Salata ile servis yapın.afiyet olsun :)



This entry was posted on 03:31 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: