Malzemeler:

1.5 kg kuşbaşıet
2 çorba kaşığı tereyağ ı
4 çorba kaşığı  İnce doğranmışsoğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tatlıkırmızıbiber
1/2 çay kaşığı acıkırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
4 adet domates
1-2 dal maydanoz
1 tatlıkaşığı nane
1 tatlıkaşığı dereotu
Tuz

Hazırlanışı:

Bir tencerede tereyağ ınıeritip eti ve ince doğranmışsoğanıilave edin.
Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin. kimyon ve tuz serpip
Karıştırın. tencerenin kapağınıkapalıolarak bekletin.
Domateslerin kabuklarınısoyup küçük doğrayın. maydanoz, dereotu, ve
Naneyi ince kıyın. domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe
Ekleyin. etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin.
Tencerenin kapağınıkapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. pilav veya
Haşlanmışpatates ile servis yapın.



This entry was posted on 02:47 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: