Malzemeler:

Kıyma:500 gr
Galeta unu:200 gr
Yumurta:1 ad
Soğan:1 orta boy (rende)
Karabiber:15
Kırmızıpul biber:10 gr
Kimyon:10 gr
Tuz:25 gr
Havuç:2 ad orta boy
Kaşar:200 gr
Patates:4 ad haşlamalık
Salça:75 gr
tereyağ :50 gr
Domates:2 ad (konkase)ve jülyen doğranmış
Bulyon:10 gr
Süt:200 ml

Hazırlanışı:

Kıymamızınormal köfte haline getirelim. bu köfteleri sandal şekline
Getirdikten sonra 15 dakika fırında pişirelim. iç harcınıhavuçları
Rendeleyelim 25 gr tereyağ la soteleyelim kara biber kırmızıpul biber
Bulyon ekleyip soteleyelim 10 dakika yeterli orta ateşte. patatesleri
Haşlayıp püre yapalım.
Domates sos: domatesleri 25 gr tereyağ la soteleyelim ve 50 gr salçayla
Kavuralım ve biaraz tuz ekliyelim ve 15 dakika kaynatalım sosumuz
Hazırdır.
Son nokta:
Köftelerimizi içine yaptığımız harcıkoyalım onun üstüne patates püresine
Kreme torbasıyada kaşık yardımıyla koyalım pürenin üstüne
Kaşarlarımızıda serpelim ve domates sosuyla 20 pişirelim servise hazırdır.
Afİyet olsun... 


This entry was posted on 14:52 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: