Malzemeler:

2 su bardağı aşurelik buğday (gendime veya yarma da denir)
1 su bardağı beyaz kuru fasülye (şeker fasülyesi)
500 gr. kuşbaşıkuzu eti
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıpul biber
2 yemek kaşığı tereyağ ı

Hazırlanışı:

Bir gece önceden aşurelik buğday ve şeker fasülyesini aynıkap içinde bol
Soğuk suyla ıslatın.
Ertesi sabah yıkayıp, süzdürdüğünüz aşurelik buğday ve fasulyeyi bir
Tencereye, üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle pişmeye
Bırakın. asla tuz atmayın çünkü sertleşir. İyice pişen aşurelik buğday ve
Fasülyeyi süzdürün bir kenarda beklemeye alın.
Bir tencereye kuşbaşıetleri koyun, yağıekleyin ve sürekli karıştırarak 7-8
Dakika kadar soteleyin.
İnce kıyılmış soğanlara baharatlarıekleyip, 5-6 dakika süresince
Kavurmaya devam edin.
3 su bardağı suyu ilave edip, pişirmeye bırakın. su kaynamaya başlayınca
Buğday ve fasülyeyi ekleyip, orta hararetli ateşte pilavıpişirin. pilav
Suyunu çekince, kısık ateşte 7-8 dakika gibi pişirip, altınısöndürün ve
Demlenmeye bırakın.
20-25 dakika demlenen ve dinlenen pilavıtahta kaşıkla ezmeden
Karıştırıp, havalandırın ve servise sunalım.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 09:34 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: