Malzemeler:

3-4 kg. ayıklanmışhindi
6-8 dilim füme hindi
200 gr. tereyağ ı
Büyük boy folyo kağıdı
İç malzemesİ
1 patates
1 havuç
1 kereviz
1 elma
Ekmek İçi
Soğan, sarmısak
Tuz, karabiber
Ekmekleri islatacak kadar süt

Hazırlanışı:

Hindiyi seçerken 6-8 aylık ‘palaz’larıtercih etmelisiniz.
Fırında pişmeye daha müsait olurlar. pişirmeden önce hindinin içinin
Tamamen temizlenmesi gerekir. bunun için boyun kısmından açacağınız bir
Delikten yemek borusunu, yem torbasını, katısınıve ciğerlerini tamamen
Çıkarmalısınız. ayrıca ayak ve kanatlarında kalan ince tüyler de alev
Üzerinde tütsülenmelidir.
Lyice temizlenen hindiyi düz bir zemine yatırın. alt kısmından başlayarak
Elinizi çok dikkatlice hareket ettirerek deriyi, et kısmından ayırın. bütün
Vücudun derisi ayrılınca iyice yumuşatılmışolan tereyağ ınıderi ile et
Arasına sürün.
Fırınıiyice kızdırın (230-240 derece). hindinin iç kısmınıtuzlayın,
Biberleyin, sebzeleri soyarak elma kabuğu ile ekmek içini sütle ıslatılmış
Olarak hindinin içine yerleştirin.
Folyo kağıdınıyayın, füme dilimlerinin yarısınıyanyana dizin. üzerine
Hindiyi oturtun, kalan dilimlerle hindinin üst kısmınıkaplayın. folyoyu çok
Sıkıkapatın. sarma ve kapatma işleminin dikkatle ve çok sıkıyapılması
Gerekir.
Kızgın fırında önce 1 saat, sonra ısısı100-120 dereceye indirilmişfırında
Hindinin kilosu kadar saat pişirin. (3 kg. hindi için 3 saat 


This entry was posted on 04:39 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: