Malzemeler:

1 tavuğun kemiksiz but ve göğüs etleri
3 dolmalık biber
1 yumurta
2 soğan
1 havuç
2 taze soğan
2 çuşka biber
2 dişsarımsak
4 çay kaşığı nişasta
1-2 çorba kaşığı soyasosu
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı  şarap
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Yarım tavuk bulyon
1 çay kaşığı sirke
1 su bardağı yer fıstığı

Hazırlanışı:

Tavuk etlerini küçük kuşbaşıdoğrayın. taze soğanlarıtemizleyip ince ince
Kıyın. havuçlarıhalka halka doğrayın. dolmalık biberleri dörde kesip ince
Doğrayın. soğanısoyup iri iri doğrayın. fıstıklarısoyup ikiye ayırın.
Sarımsaklarısoyup halka halka kıyın.
Tavuk etlerini 1 çay bardağı su ve yumurta akıile karıştırın. sonra
Yumurta sarısıekleyip harmanlayın. tuz, ufalanmışbulyon, 1 çorba kaşığı
Şarap ve nişasta ilave edip karıştırın.
Tencerede 2-3 çorba kaşığı yağıkızdırın. tavuklarıilave edip hafif
Pembeleşinceye kadar kızartın. kevgirle bir tabağa alın. taze ve kuru
Soğan, sarımsak ve biberi tavada kalan yağda biraz kavurup etlerle
Ekleyin. havuç ve biberleri tavuk etlerine ilave edip hepsini birlikte bir kez
Daha tavada 2-3 dakika kavurun.
Tavayıateşten alıp kavrulmuşetlerin üzerine çok az sirke, şarap, tuz ve
Tozşeker serpin. fıstıklarıekleyip karıştırın
Ve servis yapın.



This entry was posted on 11:33 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: