Malzemeler:

2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 adet sivri biber
2 adet orta boy soğan
200 gr kıyma
4-5 dişsarmısak
1 çorba kaşığı salça
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Patlıcanlarıalacalıolarak soyun ve dilim dilim keserek tuzlu suya atın.
Yaklaşık 25-30 dakika kadar suyun içinde bekletin. bu arada patates,
Domates ve kabaklarıda dilimleyin. patlıcanlarısudan çıkardıktan sonra
Kurulayın ve tavaya sıvıyağıdökün, yağıkızdırın. sırasıile patatesleri,
Kabakları, patlıcanlarıve sivri biberleri hafifçe kızartın. soğanlarıküp küp
Doğrayın ve sonra bir tencereye yaklaşık 3 çorba kaşığı sıvıyağ, soğanları,
Sarmısakları, tuzu, karabiberi ve kıymayıkoyup kavurun. en son salçayıda
Ekleyin ve kavurmaya devam edin. kavurma süresinin yeterli geldiğini
Gördüğünüzde 2 su bardağı suyu ekleyip bir taşım kaynatın. fırın kabına
Önce kabaklarıve ardından patatesleri dilimleyin. üzerine kıymalıharcın
Yarısınıyayın ve sonra da patlıcanlarıve sivri biberleri dilimleyin. en üste
De yine dilimlenmişdomatesleri dizin. üzerine de kalan kıymalıharcı
Koyun. sebzelerin üzerini kapatacak kadar su ekleyip, kabın üzerini
Alüminyum folyo ile sararak fırına koyun. sebzeler yumuşayana kadar
200° ısılıfırında pişirin.
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 08:20 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: