Malzemeler:

Yaklaşık 1 1/2 kg piliç
1/2 çay kaşığı tuz
Taze çekilmişkarabiber ya da tane karabiber
150 gr konkase domates
4 sivribiber
60 gr (4 çorba kaşığı ) margarin
150 gr (1 adet orta boy) havuç (kazınıp, iri doğranmış)
150 gr kereviz (ayıklanıp, iri doğranmış)
150 gr (1 iri) soğan (ayıklanıp, iri doğranmış)
Büke garni
125 ml (1/2 su bardağı ) sek beyaz şarap (isteğe bağlı)
250 ml (1 su bardağı ) tavuk suyu

Hazırlanışı:

Önce fırınınızı200 °c'ye getirip, ısıtın. pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin.
Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. sivribiberi de en üstüne
Koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. fırına verin.
Margarini bir tavada kızdırın. havuç, kereviz, soğan ve büke garniyi katıp,
Arasıra karıştırarak 3 dakika pişirin. şarabıilave edip yarıyarıya çektirin.
Tavuk suyunu katın ve yeniden yarıyarıya çektirin.
15 dakika fırında pişirdikten sonra, pilici fırından çıkarıp, şarap, tavuk
Suyu, sote edilmişsebze karışımınıüzerine dökün ve tekrar fırına sürerek
45 dakika daha pişirin.
Pilici fırından çıkarttıktan sonra pişme suyunu ince bir tel süzgeçten
Geçirip, pilici önceden ısıtılmış servis tabağına aktarın. üzerine pişme
Suyunun yarısınıdökün. kalan pişme suyunu bir sos kabında, sıcak olarak
Servis yapın



This entry was posted on 04:38 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: