Malzemeler:

3 adet kuzu beyni
1 çay bardağı rendelenmişgravyer peyniri
1 bardak beyaz şarap
250 gr tereyağ ı
2 adet yumurta sarısı
200 gr mantar
1 adet ufak soğan
50 gr un
150 gr jambon
Galeta unu
Tuz

Hazırlanışı:

Beyinleri ılık suya koyun, yumuşayınca zarlarınıçıkarıp, beyaz şarapta
Pişirin, küp küp (1.5, 2 cm en ve boyunda) doğrayın.
Mantarlarıve ince doğranmışsoğanı75 gr tereyağ ında hafif kavrun,
Beyinlerin içinde piştiği şarap, un ve 75 gr tereyağ ıile bir beşamel sos
Yapıp, tuzlayın. ateşten aldıktan sonra içine iki yumurta sarısıve gravyer
Peyniri koyun.
Derince bir kabıyağlayın, dibine bir kat beşamel, bir kat beyin, bir kat
Beşamel, bir kat mantar, bir kat beşamel, kaba doğranmışjambon ve
Beyin parçalan, beşamel ve en üste de galeta unu, rendelenmişpeynir ve
50 gr tereyağ ınıparçalara ayırarak koyun; önceden ısıttığınız fırında
Pişirip, sıcak servis yapın.



This entry was posted on 12:53 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: