Malzemeler:

1 koyun barsağı(600 gr, delik olmayan)
2 akciğer (çok ince kıyılmış )
2 İri soğan (rendelenmiş)
200 gr (1 su bardağı ) pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 su bardağı su
1/4 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Önce fırınınızıorta sıcaklığa getirip (180 c) ısıtınız. koyun barsağını
Musluğun ağzına takıp bol akar suyla, bir elinizle de içini sıyırarak, iyice
Yıkayınız.
Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez ;harmanladıktan sonra,
Barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımıile
Doldurunuz. öteki ucu da bağladıktan sonra bumbarıfırın tepsisine koyup
Et suyunu da dökerek fırına sürünüz. yemek suyunu aşağıyukarı
Tamamen çektiğinde fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis ediniz 


This entry was posted on 00:23 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: