Malzemeler:

1 paket brokoli
1 paket düdük makarna
1/2 paket krema (sart degil)
Rendelenmis kasar
Tuz, karabiber
Besamel
Sos icin;
Un,

Hazırlanışı:

Makarnaları15 dakika haslarız. brokolileri yıkayıp saplarınıkesip bir
Tencerede kısık ateşte hiç su eklemeden yada cok az miktar suyla
Oldururuz. brokoliler yumusadıktan sonra baska bir tencerede besamel
Sosunu hazırlarız.
Besamel sosu icin once 75- 100 gr. margarini eritiriz daha sonra alabildigi
Kadar un ekleriz daha sonra yavas yavas sutu ekleriz bu arada bir tel
Yardımıyla karısımımızıunların topak topak olmasınıengellemek icin iyice
Cırparız. puding kıvamına gelinceye kadar devam ederiz (eger kıvamı
Olmadıysa sonradan sut veya un eklenebilir.)
Fırın tepsisine makarna ve brokoli ve besamel sos dokulur . brokolileri
Dagıtmadan biraz karıstırılır ve eger varsa yarım paket krema eklenir
Uzerine kasar rendelerimizi de serperiz.
Onceden ısıtılmıs fırında 200 derecede 10 dakika pişirilir.



This entry was posted on 12:23 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: