Malzemeler:

Beşamel sos Malzemeler:i:
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kaşar rendesi
Harç Malzemeler:i:
250 gr hindi göğüs eti
3 adet domates
2 adet yeşil biber
1 su bardağı bezelye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Krep Malzemeler:i:
2 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Un, yumurta, süt ve tuzu karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin.
Karışımdan bir kepçe alıp çok az yağla ısıtılmış teflon tavada arkalıönlü
Pişirin. haşlanmışhindi etini az yağda soteleyin. zar şeklinde doğranmış
Domates, yeşil biber ve bezelyeyi ilave ederek 10 dakika kısık ateşte
Pişirin. tuz ve biberi ekleyin. kreplerin ortasına hazırladığınız harçtan
Koyup, rulo şeklinde sarın. margarini eritip unu pembeleşinceye kadar
Kavurun. sütü azar azar ekleyip boza kıvamında sos hazırlayın. tuz ve
Biberi ekleyin. krepleri hafifçe yağlanmışfırın tepsisine dizin. üzerlerine
Beşamel sosu boşaltın. kaşar rendesi serperek 200 derece fırında kızarana
Kadar pişirin.afiyet olsun :)



This entry was posted on 07:24 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: