Malzemeler:

Büyük boy fırın torbası
4 adet tavuk kalça
2 adet kabak
2 orta boy soğan
2 iri domates
4 adet küçük taze patates
1 çay kaçığıun
4 çorba kaşığı kekik
1çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı sarmısaklıtuz-ot
(yoksa bir çorba kaşığı tuz ve 4 dişsarmısak)

Hazırlanışı:

Fırın 180 dereceye kadar ısıtılır. bu arada, fırın torbasının içine bir çay
Kaşığı un dökülür. yıkanmıştavuk kalçalar, fırın torbasına atılır.
Domatesler dörde bölünür. soğanın kabuklarısoyulup dörde
Bölünür.patates kabuklarıile (çok iyi yıkanır) ikiye bölünür. kabak soyulup
Dörde bölünür. kekik, pulbiber, sarmısaklıtuz ot (yoksa tuz ve sarmısak)
Hep birlikte fırın torbasına atılır. fırın torbasının ağzısıkıca kapatılır ve
Kürdanla yukarıtarafından 10 adet delik delinir. isıtılmışfırına konulur.
45dakika-1 saat pişer. hiç su ilave etmeyin zaten, içerideki malzeme ve
Tavuklar suyunu bolca salar.



This entry was posted on 06:41 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: