Malzemeler:

500 gr 3 no’lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
½ kahve fincanıbitkisel sıvıyağ
Üstü için: 2 yemek kaşığı margar
1 bardak rendelenmişkaşarpeyniri
5 yumurta
2 bardak(1/2 lt ) süt
Tuz-karabiber

Hazırlanışı:

Makarnayıkırmadan suya salıp 10 dakika haşlayın. 2 bardak soğuk su
Katarak 10 dakika bekletin. suyunu süzdükten sonra eritilmişyağ, tuz ve
Biber koyup silkeleyerek karıştırın.
Makarnanın yarısınıyağlanmışbir fırın tepsisine boşaltın. peynirin yarısını
Üzerine dökün. kalan makarnayıda boşaltıp tekrar üstünü peynirle
Kapatın. süt, yumurta ve hindistancevizini bir kapta karıştırın. makarnanın
Her tarafına dağılacak biçimde dökün.
Sıcak bir fırında 40-45 dakika pişirin. 20 dakika tepside bekletin. sonra
Kare veya baklavalar halinde kesip servis yapın. 


This entry was posted on 12:25 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: