Malzemeler:

500 gr 3 no’lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
½ kahve fincanıbitkisel yağ
Üstü için: 250 gr koyun veya dana kıyma
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı rendelenmişkaşarpeyniri
4 yumurta
½ lt(2 bardak) süt

Hazırlanışı:

Makarnayıhaşlayıp süzün. 2 kaşık eritilmişyağla karıştırın. tuz ve
Karabiber serpin.
Soğanıdoğrayın, kalan 1 kaşık yağla 3 dakika börttürün. kıyma, tuz
Karabiber koyun. arada karıştırarak 10 dakika pişirin.
Peynirli makarnada olduğu gibi, makarnaların yarısınıyağlanmıştepsiye
Boşaltın. arasına kıymalıiçi yayın. kalan makarnayıboşaltın. üzerine
Rendelenmişpeynir serpin. yumurtalı, sütlü karışımıdökün.
Sıcak fırında üstü kızarana kadar pişirin. 


This entry was posted on 12:24 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: