Malzemeler:

1 kg. kemiksiz koyun eti (yağsız parça),
1 kâse pilâvlık bulgur,
1 kâse firik,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Karabiber ve tuz,
1 su bardağı nohut
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe
Konur. köpükleri üstüne birikince (kaynamaya başlarken) alınır. tuz atılır.
Akşamdan ıslatılmışnohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve
Edilir. etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. suyuna ayıklanmış
Bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu
Olmalıdır). suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağıgezdirilir (bir çay
Bardağı ). nohutlarıkarıştırılır. etler kızgın yağkonulmuştavaya atılarak
Her taraflarınar gibi kızartılır. pilâv servis tabağına alınır. üstü kızartılmış
Etlerle kapatılır. turp, tere, çoban salata ayran gibi şeylerle servis edilir. ,



This entry was posted on 13:30 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: