Malzemeler:

3 adet piliç göğsü
1 çay bardağı badem (soyulmuş)
3 çorba kaşığı tahin
6 dişsarmısak
2 su bardağı pirinç
3 çay bardağı yoğurt
1 fincan sıvıyağ
1 adet yufka
1 fincan çam fıstığı
2 soğan
1 limon

Hazırlanışı:

Bir piliç göğsünü iki parçaya ayırıp, kızgın bir tavada sıvıyağla biraz
Kızartın. başka bir tencerede doğranmışsoğanlarıbiraz sıvıyağla
Pembeleştirin ve bir litre (5 su bardağı ) su ilave edin. piliç parçalarını
Tencerinin içine koyarak 20-25 dakika civarıkaynatarak pişirin. bir diğer
Tencerede ise sade pilav pişirin. yemeğin yoğurtlu sosunu hazırlamak için,
Sarmısaklarıtemizleyip dövdükten sonra yoğurda katın. tuz, limon suyu
Ve tahini ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
Diğer bir yanda bir taşım kaynatıp haşladıktan sonra bademlerin
Kabuklarınısoyup ikiye böldükten sonra tavada yakmadan, biraz kavurun.
Çam fıstıklarınıda aynı şekilde biraz kavurun. yufkayıufak kare seklinde
(yada alti parcaya)kestikten sonra tavada biraz kızartın. altıkişilik bir
Servis tabağına yufka parçalarınıyayıp üzerine biraz tavuk suyu serpin,
Onun üzerine pilavıdüzgünce yayın. yoğurdu ekleyin. yoğurdun üzerine
Sıcak tavuklarıyerleştirin ve en üste badem, fıstık ve maydanoz koyarak
Servis edin. afiyet olsun :)


This entry was posted on 02:56 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: