Malzemeler:

6-8 adet kuru yufka
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı  şeker
3 yemek kaşığı tereyağ ı

Hazırlanışı:

Bir tencereye süt, şeker ve tereyağ ıkoyularak bir taşım kaynatın.
Öte yandan kenarlarıyüksekçe bir tepsinin içine ‘fetir’ de
Denilen kuru yufkalarıgelişigüzel doğrayarak yerleştirin.
Sıcak sütlü karışımıyufkaların üzerine gezdirip, 20-25 dakika kadar
Yufkaların sütü çekip, kabarmasınıbekleyin ve servise sunun.
Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüşceviz ya da fındıkiçi de
Serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun :) 


This entry was posted on 09:34 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: