Malzemeler:

3 yemek kaşığı pirinç şarabı
1,5 yemek kaşığı oyster sos
2,5 yemek kaşığı nişasta
500 gr kemiksiz tavuk budu
1/4 fincan tavuk suyu
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı  şeker
2 yemek kaşığı susam yağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
6 küçük kurutulmuşkırmızıbiber
1 yemek kaşığı doğranmışsarmısak
1 yemek kaşığı doğranmışzencefil 
2 taze soğan
1/2 çay kaşığı biber salçası

Hazırlanışı:

Pirinç şarabı, oyster sosu ve 2 yemek kaşığı nişastayıbüyükçe bir kapta
Karıştırın ve içine uzun ince doğradığınız tavuk etlerini atın. etleri soslar
Içinde 10 dakika kadar marine edin.
Kırmızıbiberleri uzun ince şekilde kesin. yarım yemek kaşığı nişastayıise
Bir yemek kaşığı suda ezin. ardından taze soğanları2 cm uzunluğunda
Doğrayın.
Wok ya da büyükçe bir tavayıyüksek ateşte ısıtın. daha sonra yağıekleyin
Ve tavada gezdirin. İçine kırmızıbiberleri ekleyin. 10 saniye sonra
Tavuklarıekleyin ve str-fry tekniğiyle yaklaşık 2 dakika pişirin. sarmısak,
Zencefil, yeşil soğan ve salçayıekledikten sonra 1 dakika daha pişirin. son
Olarak nişastaısuyu yemeğe ekleyin ve karıştırın. yemeğin sosu
Koyulaştığında tavayıocaktan alabilirsiniz. yemeği servis tabağına aldıktan
Sonra üzerine yer fıstığıserperek süsleyebilirsiniz. afiyet olsun :)



This entry was posted on 02:58 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: