Malzemeler:

1 büyük tabak göğüs
2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram kuruüzüm (sultani)
1 çorba kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı badem (ezilmiş)
4 çorba kaşığı kavrulmuşve kıyılmış badem
8 çorba kaşığı ufalanmışekmek
Yarım demet kıyılmış maydanoz
3 adet adaçayıyaprağı
12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz)
6 adet karanfil
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Zeytinyağınıtavada ısıtın. pilicin her iki tarafınıkızartın. tavadan çıkarıp,
Sıcak tutun. kıyılmış bademin dışındaki tüm Malzemeler:i (kuruüzüm,
Kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmışekmek, ezilmişbadem, erik, karanfil,
Tuz, karabiber) bir tencerede karıştırın. 3 su bardağı piliç suyunu ekleyin.
Hafif ateşte 25 dakika kaynatın.
Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlıateşüzerinde
Kapaklıolarak kaynatın. etleri servis tabağına alın. üzerine sostan
Gezdirin. kıyılmış badem serperek, servis yapın.



This entry was posted on 04:50 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: