Malzemeler:

Bir küçük piliç
İnce bir adet havuç
1 adet küçük boy soğan
3 adet konseerve enginar
1 adet patates
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı muskat
Tuz, karabiber
1 küçük kutu krema
1 adet yumurtanın şansı
6 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri
İnce kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:

Kaynayan 2 su bardağı suya 1 küçük tabak pilici, ufak doğranmışhavucu
Ve çok küçük kesilmişsoğan ekleyin. 15 dakika kaynatın.
Yine ufak doğranmışpatatesi ve dörde bölünmüşenginarlarıekleyin. 5
Dakika daha haşlayın. yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarınıbir
Kenara ayırın.
Zeytinyağınıbir tavada kızdırın. unu ekleyin. sararana dek kavurun.
Ayırdığınız yarım su bardağı suyu ekleyin. muskat, karabiber ve yeterince
Tuzu ilave edin. karıştırarak, 3 dakika pişirin.
Ayrıbir kapta yumurta sarısıve kremayıçırpın. sıcak unlu sosu hızlı
Karıştırarak, kremalıkarışımıekleyin. tavayıateşin üzerinden alın. pilici
Fırın tepsisine dizin. sebzeleri üzerine koyun. kremalıkarışımısebzelerin
Üzerine dökün. rendelenmişkaşar peyniri serpin. peynir eriyene dek sıcak
Fırında bekletin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis
Yapın.



This entry was posted on 04:37 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: