Malzemeler:

1 kg'lık hindi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 taze soğan1 soğan
5 adet elma veya portakal
1 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sirke
1,5 su bardağı et suyu
3 defne yaprağı

Hazırlanışı:

Hindiyi yıkayıp kurulayın.İçine tuz ve biber ekip kıyılmış 1 kuru soğan ile 1
Defne yaprağıyerleştirin.yüzeyine yağsürüp fırında 1.5 saat pişirin.
Elmalarısoyup ince ince kıyın bir tencereye alın. kıyılmış taze soğan, 2
Defne yaprağı, şeker, sirke ve et suyunu ilave edip 10 dak. pişirin. defneyi
Içinden alıp püre makinesinden geçirin. malzemeyi tekrar tencereye alın.
Tuz, biber ekip kısık ateşte koyu sos kıvamında pişirin.
Hindiyi servis tabağına alın. hazırladığınız sos eşliğinde sıcak olarak servis
Yapın.



This entry was posted on 04:36 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: