Malzemeler:

6 adet piliç biftek
150 gram mantar
1 adet orta boy soğan
2-3 adet sivri biber
2-3 adet domates
Tuz, karabiber
1/3 çay bardağı sıvıyağ
Peynirli sos için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Elmalısos için:
2 adet ekşi elma
1 adet domates
2 dişsarımsak
1 çorba kaşığı ketçap
1 çay kaşığı su, tuz

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak mantarlarısıvıyağda suyunu bırakıp, çekene dek
Kavuralım. küçük doğranmışsoğanıekleyip, 2 dakika kavuralım. tuzunu
Ayarlayalım. ardından küçük doğranmışsivri biberleri ve tavla zarı
Iriliğinde doğranmışdomatesleri ekleyelim. püiç biftekleri tuzlayıp,
Biberleyelim.
Bifteğin bir kenarına mantarlıiçten koyalım. yuvarlayarak, saralım.
Kenarlarınıkürdanla tutturalım. bütün biftekleri aynı şekilde hazırlayalım.
Fırın tepsisine yerleştirelim. önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirelim.
Tepsiyi fırından çıkaralım. ayrıbir tavada 2 çorba kaşığı yağıeritelim. unu
Azar azar ekleyelim. un sararmaya başladığında sütü sürekli karıştırarak,
Ilave edelim. topaksız ve koyu bir kıvama geldiğinde tavayıateşten alalım.
Tuzunu ayarlayalım.
Sosu tepsideki piliç sarmalarının üzerine gezdirelim. kaşar peyniri rendesi
Serpelim. önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip, üzerleri pembeleşene
Dek pişirelim. elmalısos için, elmaların kabuklarınısoyalım ve
Rendeleyelim. kabuğu soyulmuşdomatesi de rendeleyelim.
Dövülmüşsarımsaklarıilave edip, küçük bir tencerede ağır ateşte
Pişirelim. sonra 1 çay bardağı suyu ve ketçabıilave edelim. tuzunu
Ayarlayalım. 2 dakika sonra ateşten alalım. elma sosunu bifteklerin
Üzerine gezdirerek, servis yapalım. 


This entry was posted on 04:35 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: