Malzemeler:

750 gr. parça et,
1.5 su bardağı nohut,
1 yemek kaşığı domates salçası,
3-4 dişsarımsak,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 limonun suyu, yeterince su.
Köftesi için:
1/2 kg. yağsız kıyma,
1/2 kg. simit,
2 adet orta boy kuru soğan,
1 çay kaşığı karabiber,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,

Hazırlanışı:

Simit önce su ile biraz ıslatılır. soğanlar ufak ufak doğranır. karabiber,
Kırmızıbiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma
Ilave edilir, köfte iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur. köfteden bilye
Büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır. diğer tarafta
Bir gece önceden ıslatılmışnohut ve et, halka halka doğranmışsoğan ile et
Ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir. salçasıve ekşisi konulur. 2-3
Taşım kaynatılır. ayrıbir tencerede kaynatılan suya bir miktar tuz konur ve
Bu suda yuvarlanmışköfteler pişinceye kadar kaynatılır. pişen köftelerin
Suyu süzülür. servis yapılacağızaman köfteler et ve nohutlu karışımın
Içine konur, biraz ısıtılır üzerine kızdırılmışyağile nane dökülür.



This entry was posted on 13:27 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: