Malzemeler:

1 kg orta yağlıkıyma
Yarım kg arpacık soğanı
3 su bardağı su
2çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy pide
Yarım çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Kıymanın içine tuzu ve karabiberi ilave ederek iyice yoğurun. şişe sırasıyla
Kabuklarınısoyduğunuz arpacık soğanlarınıve elinizde yuvarladığınız
Köfteleri dizin. soğan ve köfteleri, ızgarada biraz pişirin.
Şişten çıkardıktan sonra soğan ve köfteleri tencereye koyduğunuz 2 çorba
Kaşığı margarin içinde kavurun. ayrıbir kap içinde 3 su bardağı su ve 2
Çorba kaşığı salçayıiyice karıştırın. tencerenin içine ilave edin. salçalısu
Koyulaşmaya başladığında 2 çorba kaşığı nar ekşisini ilave edin. kıvama
Gelen yemeği ince ince kesilmişpidelerin üzerine koyun. dilerseniz üzerine
Maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.
Not: kullanılan kıymanın bıçakla kesilerek hazırlanmasıgerekir. arpacık
Soğanı, manavlarda veya marketlerde kolayca bulabileceğiniz, minyatür
Bir soğan çeşididir. türk mutfağı'nda daha çok soğan yahnisinde kullanılır.



This entry was posted on 23:56 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: