Malzemeler:

1 tek ekmek kadayıfı
Şurubu;
6 su bardağı tepeleme tozşeker
5 bardak su
1/2 limon
Üstü için;

Hazırlanışı:

Bir çift ekmek kadayıfınıbıçakla ortadan ikiye ayırın. tek ekmek
Kadayıfının kızarmışyüzünü alta getirerek kenarlıbüyücek bir bakır
Tepsiye yerleştirin. üzerine de 5-6 bardak sıcak su döküp, kapalıolarak
15-20 dk kabarmasınıbekleyin.
Ölçülü şekerle suyu 5 dk kaynatın ve limon sıkıp ateşten indirin. şuruptan
Bir kepçe alıp bir tavaya koyun. ateşüzerinde koyu pekmez rengine
Dönüşünceye dek kaynatın. 1/2 bardak su ekleyip bu renkli şurubu, ana
Şuruba katarak rengini sarartın.
Kadayıfın suyunu iyice süzdürün. kalan suyu da bir peçete bastırarak alın.
Kadayıfın ortasından çaprazlama birer kesik yapın. tepsiyi, kısık dereceye
Ayarlıfırın ocaklarının üzerine yerleştirin. ateştepsinin çevresine
Dağılmalıdır. şurubu üzerine boşaltın ve arada kenarındaki şurubu üzerine
Gezdirerek kaynatın. şurup koyulaşınca ateşten indirin.
Tatlı ılık haldeyken üzerine kadayıf tepsisini koyup ters çevirin. kadayıfı
Üçgen ya da kare biçiminde dilimleyip üzerine birer parça kaymak koyarak
Servis yapın.



This entry was posted on 12:59 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: