Malzemeler:

8 parça kemikli kuzu eti
5 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tarçın
2 adet karanfil
2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı margarin
Bir miktar yoğurt
Yeterince su

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye
Koyalım.bol su ile iyice pişirelim.pişerken üzerinde biriken köpüğü bir
Kaşıkla almayıihmal etmeyelim.
Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.etleri kemiklerinden
Ayıralım.temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade
Olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım.
Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları
Pembeleştirelim.tarçın,karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.
Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağıile
Birlikte ilave edelim.20 dk kapağıkapalıolarak pişirdikten sonra servis
Yapalım



This entry was posted on 02:39 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: