Malzemeler:

Un:500gr
Tuz
Margarin:60gr
Maya:30gr
Toz şeker:
Süt:225ml(37c)
Yumurta:1ad

Hazırlanışı:

Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu ılık bir yoğurma kabına ekleyin.
Yağıparçalar halinde ilave edip yoğurarak ekmek kırıntısıhalinde bir
Hamur yapınız.
Ortasınıhavuz biçiminde açıp mayayıve şekeri ekleyin.
Ilık sütten biraz ekleyip maya ve şekeri çözünüz.
Maya ve şeker eriyince yumurtayıçırpıp kalan süt ile beraber hamurun
Ortasına ilave edin.
Ekmek kırıntısıhalindeki hamuru ortasındaki sıvıyıyedirin ve yumuşak ve
Kabınızın kenarlarına yapışmayacak şekilde bir hamur elde ediniz ve nemli
Bi bez örtüp iki katıoluncaya kadar dinlendirin.
Kabarmışhamuru tekrar yoğurup 16 eşit parçaya bölelim.
Parçaladığımız hamurlarıavucumuzda yoğuralım.
Ve topak halindeki hamurlarımızıtekrar dinlendirip iki katıoluncaya kadar
Dinlendirin .
Firitözünüzü 165 dereceye getirip ısıtın. mayalanan hamurlarımızı
Altın sarısırenk alıncaya kadar 10-12 dakika kızartın ve tork havuluya
Serip yağınıçektirin bütün bu donatlarımıza aynıişlemi uygulayın.
Marmelatlarımızıağzına düz duy takılmışbir sıkma torbasına
Doldurun.donatların ortasına girerek marmelatlarımızısıkalım.
Üzerine bol tarçınla toz şeker serperek servis ediniz.
Afİyet olsun...



This entry was posted on 08:21 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: