Malzemeler:

2 su bardağı bulgur
1 tatlıkaşığı kırmızıbiber
1 adet yumurta
100 gram kıyma
1 çorba kaşığı irmik
2 adet haşlanmışpatates
Tuz
İçine : 100 gram kıyma
Domates sosu için:
2 adet domates
2 adet kesme şeker
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 dişsarımsak
1 defne yaprağı

Hazırlanışı:

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın.
Haşlanmışpatatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan 100 gram kıymadan
Fındık iriliğinde köfteler yapın. kızgın yağda kızartın.
Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. elinizle
Ortasınıaçıp, köfteleri yerleştirin. elinizde yuvarlayın. tüm hamur bitince
Bol suda haşlayın.
Bu arada domates sosunu hazırlayın. bunun için domates, kesme şeker,
Sıvıyağ, sarımsak ve defne yaprağınırobottan geçirin. 2 çorba kaşığı
tereyağ ınıküçük bir tavada eritin.
Köftelerin üzerine tereyağ ıgezdirin. domates sosu ile servis yapın.



This entry was posted on 23:55 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: