Malzemeler:

1 adet bütün bonfile
250 gram hindi eti (beyaz kısmından)
80 gram krema
1 tutam kırık karabiber
1 çay bardağı konyak
Yeteri kadar tuz
150 gram kestane şekeri
Sos için:
1 adet hindinin kemikleri
1 adet havuç, l adet kereviz
1 adet soğan
1 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı mısır özü yağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı beyaz şarap
Yeteri kadar su
1 kahve fincanıkrema
Tane karabiber, tuz

Hazırlanışı:

Bütün, irice bir bonfileyi temizleyin.
İçini bıçakla oyarak, tam ortaya gelen kısmıçıkarın. bu arada hindi etini
Kuşbaşıiriliğinde doğrayın. hindi etini sıvıyağda pembeleştirin.
Soğuttuktan sonra kıyma makinesinde iki defa çekin, irice kesilmiş
Kestane şekerini, kremayı, konyağıve tuzu ekleyin.
Bütün Malzemeler:i yoğurun.
Harcıoyulmuşbonfilenin içine doldurun.
Üzerine sıvıyağsürün. kırık karabiber ve tuz serpin.
Genişbir tavada sıvıyağda 3-4 dakika pembeleştirin. sonra fırın tepsisine
Aktarın. 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.
Servis tabağında dilimleyin.
Sos için bir miktar hindi kemiğini sıvıyağda kızartın. üzerine kıyılmış
Havuç, kereviz ve soğan, tane karabiber, defne yaprağınıilave edin. bir
Süre daha kavurduktan sonra beyaz şarabı, kremayıve yeteri kadar suyu
Ekleyin.
Ağır ateşte 2 saat kadar kaynatın ve süzün. daha sonra başka bir
Tencereye mısırözü yağıve bir çorba kaşığı un ekleyin. 1-2 dakika
Kavurun. hazır olan hindi suyunu ilave edin. bir defa kaynattıktan sonra
Süzün. tuzunu ayarlayın. dilimlenmişbonfile ile birlikte servis yapın.



This entry was posted on 02:51 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: