Malzemeler:

1 kg. un,
10 gr. tuz,
3 yumurta
1,250 kg. iç fıstık,
500 gr. toz şeker,
700 gr. sade yağ,
100 gr. nişasta,
3 çay bardağı su.

Hazırlanışı:

Tepsiye boşaltılan un, kale gibi yapılır ve ortasıaçılır. 3 yumurtaya, suyun
Içinde eritilmiş10 gr. tuz katılır ve 1 çay bardağı su ile yoğurulur.
Yoğurma esnasında yeteri kadar su serpilerek, hamur kulak memesi
Kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edilir. yoğrulmuşhamur kol
Kalınlığında 70’er gr’lık parçalar halinde kesilir. bu
Hamurlar yan çevrilerek üzerine nişasta serpilir ve avuç içiyle bastırılarak
Yoğrulur. bu şekilde sıkıştırılmışhamurlar merdaneyle tabak şeklinde
Açılarak altına ve üstüne nişasta serpilir. sonra parçalardan 10 tanesi üst
Üste konur ve 10 katlıbu hamur grubu baklava oklavasıyla tepsi
Büyüklüğünde açılır. bunların arasına nişasta atılır ve her 70
Gr.’lık hamur rulo şeklinde üst üste sarılır ve kumaştopu haline
Gelin bu grup elle ovalanır. yufkalar aralarına nişasta konularak üst üste
Sağılır. bu işlem üç kez yapıldıktan sonra tezgaha yatırılır. (her 70 gr.
Hamur 200 cm. boyunda 120 cm. eninde olacak şekilde yapılmasıgerekir)
Tezgaha yatırılan kat kat yufkalar 20x30 cm ebadında olacak şekilde
Kesilir. her iki kat kesilmişyufka arasına yeteri kadar çekilmişiç fıstık
Serpilir. bu parçalar oklavalara sarılır ve oklavadan çıkarılır. altısade yağla
(tereyağ ı) yağlanmıştepsiye kenardan başlayarak dizilir. üzerine her
Tarafına yayılacak şekilde 600 gr. civarında eritilmiş ılık sade yağ, gezdirilir
Ve tepsi düşük ısılıfırına sürülür. tepsi devamlıçevrilerek 20-25 dakika
Kadar pişirilir. fırından çıkartılan dolama üzerine, sıcak kıvamdan 4 çorba
Kepçesi gezdirilerek dökülür ve düz bir zeminde 30 dakika soğumaya
Bırakılır, sonra servise sunulur.
Şerbetİ
500 gr. toz şekere 2.5 bardak su ilave edilir. bu karışım 103 derece ısıya
Varıncaya kadar kaynatılır. (kıvamın iki parmak arasına alındığında
Sünmemesi gerekir)



This entry was posted on 01:56 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: