Malzemeler:

250 gr. kuzu kuşbaşıet,
50 gr. patlıcan,
1/2 çay bardağı yağ,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 adet ortaboy kuru soğan,
200 gr. nohut,
2 adet orta boy domates,
3 adet yeşil sivribiber,
1 adet limon,
Kuru nane,
3-5 dişsarımsak,

Hazırlanışı:

Tencerede yarım çay bardağı yağda kuşbaşıetler kavurulur. kavrulan etin
Üzerine dişdişdoğranmışkuru soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar
Kavurma işlemine devam edilir. bu karışımın içine salça koyup karıştırılır
Ve 4 su bardağı su koyup kaynamaya bırakılır. yemek kaynamaya
Başlandığında akşamdan ıslatılmışnohut konur ve kısık ateşte et ve nohut
Pişene kadar kaynatılır. yemek piştikten sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış
Patlıcanlar, kabuklarısoyulmuşdoğranmışdomatesler, yeşil biberler ve
Istenilen büyüklükte doğranmışsarımsaklar ilave edilir. Malzemeler:in hepsi
Pişinceye kadar kaynatılır ve pişmeye yakın 1 adet limonun suyu sıkılır.
Diğer tarafta bir tavada kızdırılmışyağın üzerine kuru nane konur. bu yağ
Sıcak sıcak yemeğin üzerinde gezdirilir. yemek servise hazırdır. 


This entry was posted on 13:29 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: