Malzemeler:

12 adet
Hamur Malzemeler:i
250 gr un
1 yumurta
1 yemek kasigi tuz
Su
Ic Malzemeler:i
250 gram et ufak ufak kesilmis yada kiyma
5 adet kurumus mantar yada ufak dogranmis taze mantar
3-4 dilim taze ufak dogranmis zencefil
2 dis sarimsak

Hazırlanışı:

Hamuru hazirlayin ve 30 dakika dinlendirin.busirada etleri tavada biraz
Yag ile pisirin.taze mantar kullanicaksaniz,zencefil ve minik dogranmis
Sarimsakla beraber etlere ekleyin ve pisirmeye devam edin.kurumus
Mantar kullaniyorsaniz suda bekletin ve butun Malzemeler:i koyduktan
Sonra ekleyin.on dakika kadar pisirin ve ilinmaya birakin.
Ic Malzemeler:i hafif soguduktan sonra,hamurdan cevizden buyuk parcalar
Kopararak elinizde yuvarlayin ve bastirarak daire bicimine getirin.hamurun
Icine bir yemek kasigi icmalzemeden koyarak,hamuru torba gibi
Birlestirerek kapatin.hamurlari koydugunuz kabin altini ispanak yapraklari
Ile kaplayarak benmari usulu ile pisirin.fakat hamurlari koydugunuz kabin
Agzini mutlaka kapatin.ayrica buharda pisirme makineniz varsa buharda
Pisirebilirsiniz.yada kaynayan bir tencerenin uzerine,yine ispanak
Yapraklari serilmis bir tel koyup hamurlari bunun uzerine koyarakta
Pisirebilirsiniz.afiyet olsun :)




This entry was posted on 02:16 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: