Malzemeler:

1 adet tuzlanmışsığır dili, yaklaşık 2 kg
1 soğan, kalın doğranmış
2 havuç kalın dilimlenmiş
1 defne yaprağı

Hazırlanışı:

Dili süzüp, tartın. 500 g. başına 30 dak. pişirme süresi olacak şekilde
Pişirme süresini hesaplayın. dili büyük bir tencereye koyup, üzerine
Örtecek kadar soğuk su ilave edin. bir taşım kaynatın. ateşi kısıp 5 dak.
Haşlayın. suyunu süzün.
Dili tekrar tencereye koyun yeniden soğuk su koyup soğanıhavucu, defne
Yaprağınıve tane karabiberleri katın. bir taşım kaynatın. ağır ateşte
Hesapladığınız süre kadar pişirin. (aşçının önerisine bakın.)
Dili dikkatlice büyük bir kaba aktarıp soğumaya bırakın. 5 soğumuşdili bir
Tahtanın üstüne koyup, yukardan başlayarak
Derisini keskin bir bıçakla yüzün. kemiklerini ve kıkırdaklarınıayırın.
Dili ters yüzüne çevirip, kıvırıp bir yuvarlak haline getirin. sonra o şekilde
18 cm.'lik bir kek kalıbının içine yerleştirin.
Pişme suyundan kek kalıbının kenarlarına gelecek şekilde dilin üstüne
Dökün.
Dilin üstüne kalıbın içine sığacak şekilde dil yerinde dursun diye bir tabak
Koyun. 3 kg.dan az olmamak üzere bir ağırlığıtabağın üstüne koyıkalıbı
Geceden buzdolabına kaldırın.
Dilin kenarlarından bir bıçak gezdirerek kalıptan ayrılmasınısağlayın.
Sonra kalıbın altınısıcak suda birkaç saniye tutun. kalıbın üstüne servis
Tabağınıters çevirip dil tabağa alın.
Soğuk dili yatay ince dilimler halinde kesin. 


This entry was posted on 04:18 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: