Malzemeler:

500 gram dil balığı
7-8 adet defne yaprağı
1 adet domates
1 adet biber,
1 adet limon
Sosu için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Bıçak yardımıyla balığın pullarınıtemizleyin. balıktan fileto çıkarmak için
Önce balığıkarın kısmından boyuna kesin. daha sonra sırtından kestiğiniz
Balığın etini parçalamadan kemiklerinden ayırın.
Şişe önce defne yaprağı, 1 dilim limon, 1 dilim domates ve 1 dilim biber
Yerleştirin. rulo şeklinde sardığınız filetoyu da biberin yanına şişe takın. dil
Şişi ızgarada 15 dakika pişirin.
Sos için zeytinyağı, limon suyunu ve tuzu karıştırın. servis tabağına
Aldığınız şişin üzerine hazırladığınız bu sosu döktükten sonra servis yapın. 


This entry was posted on 02:02 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: