Malzemeler:

100 gram gravyer peynir
1 su bardağı süt
Üç buçuk çorba kaşığı un
4 dişsarmısak
300 gram deniz tarağı
Yarım fincan konyak
1 çay kaşığı hardal
2 çorba kaşığı tereyağ ı

Hazırlanışı:

Deniz taraklarınıderin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. tavaya 1
Çorba kaşığı tereyağ ıkoyun. 2 dişsarımsağıve maydanozlarıince ince
Kıyın. deniz taraklarınıtavaya alarak, sarmısak ve maydanozla sote edin.
Beşamel sos için ayrıbir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağ ıkoyun. daha
Sonra unu tencereye ilave edin. sararana dek kavurun. sütü, yavaşyavaş
Unun üzerine ilave edin. kaynamaya başlayınca ocaktan indirin. kalan 2
Dişsarmısağıezin. hardal ve konyakla karışıma ilave edin.
Karıştırdıktan sonra tavada bulunan deniz taraklarının içine koyun.
Hazırladığınız beşamel sosu deniz taraklarının üzerine dökün. gravyer
Peynirini de üstüne koyun, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında peynirler
Eriyene dek pişirin. üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın. 


This entry was posted on 02:01 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: