Malzemeler:

4 İri enginar
2 limon
1 soğan
1 çay kaşığı hardal
200 gr krema
4 lahana yaprağı
2 defne yaprağı
150 gr somon balığıfiletosu
100 gr dil balığıfiletosu
100 gr levrek filetosu
100 gr kabuksuz midye
100 gr kalamar
50 gr siyah havyar
4 çorba kaşığı tereyağ ı
1 su bardağı kaşar rendesi
1 tutam maydanoz

Hazırlanışı:

Temizlenmişve kılçıklarıalınmışdil ve levreği kuşbaşıdoğrayın.
Kalamarlarıdilimleyin. midyeleri yıkayıp temizleyerek, kalamar ile birlikte
Limonlu suda haşlayın. haşlanan balıklarıiyice süzün.
Soğanıçok ince kıyarak tereyağ ında pembeleştirin. midye ve kalamarı
Ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin. doğranmışolan dil ve levreği
Ekleyin ve parçalanmamalarına özen göstererek 5 dakika kadar
Karıştırarak pişirin.tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırdıktan sonra
Ocaktan alın.
Enginarlarılimonlu suda haşlayın. tepsiye alın. üzerine sotelenmişbalıkları
Dağıtın.haşlanmışlahanalarla sarın. üzerine kaşar peyniri serperek 200
Derece fırında 8- 10 dakika pişirin.
Somon balıklarınıkağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının orta
Kısımlarına dizin. üzerine limon suyu, tereyağ ıve baharat sürüp 200
Derece fırında 4 dakika pişirin.
Lahanaya sarılıenginarlarıtabaklara yerleştirin, üzerine havyarlısosu
Dökün ve servis yapın. 


This entry was posted on 02:00 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: