Malzemeler:

750 gr dana ciğeri (1/2 cm inceliğinde dilimlere bölünmüş)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlıkaşığı ketçap
6 çorba kaşığı + 1 tatlıkaşığı un
75 gr tereyağ ı(5 çorba kaşığı )
1 su bardağı kırmızı şarap
1 tatlıkaşığı  şeker

Hazırlanışı:

Çabuk ve kolayca hazırlanan sote dana ciğerini, kızartılmışsoğan dilimleri
Ve bezelye ile servis ediniz.
Karabiber ve ketçabıbir su bardağı nda karıştırıp fırça ile ciğerlerin üstüne
Sürünüz. 6 çorba kaşığı unu bir tabağa koyup, ciğerleri iyice una bulayınız.
60 gr (4 çorba kaşığı ) tereyağ ıbüyük bir tavada kızdırınız. ciğerleri tavaya
Koyup her iki yüzlerini 2'şer dakika kızarttıktan sonra önceden ısıtılmış bir
Servis tabağına alarak üstlerini alüminyum kağıdıyla örtünüz.
Geri kalan bir çorba kaşığı yağı, tavaya koyup orta ateşte eritiniz. geri
Kalan 1 tatlıkaşığı unu ekleyip iyice karıştırınız. yavaşça şarap ve şekeri
Katıp ateşin altınıaçarak karışımıkaynatınız. (sosu tadarak gerekirse biraz
Daha tuz ve karabiber koyabilirsiniz.)
Tavayıateşten alıp sosu ciğerlenin üstüne dökünüz. sote dana ciğerlerini
kıyılmış maydanozla süsleyip hemen servis ediniz.



This entry was posted on 04:07 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: