Malzemeler:

1 kg dana böbreği (yağlarıtemizlenip yıkanmışve dilimlenmiş)
1 soğan (ince doğranmış)
1 limonun suyu ve rendelenmişkabuğu
1 tatlıkaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı hafif tatlı şarap
30 gr (2 çorba kaşığı ) tereyağ ı
250 gr mantar (temizlenmiş)
125 gr (1/2 su bardağı ) acıkrema
Baharat torbası:
8 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Hazırlanışı:

Şarapta pişmişmantarla hazırlanan şarap soslu dana böbreği, patates
Püresi ve sote taze fasulye ile servis edilir.
Böbrek dilimlerini ateşe dayanıklıbir cam tencereye koyup üstüne soğan,
Limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi koyup, limon suyunu, baharat
Torbasınıve şarabıekleyiniz.
Tencereyi harlıateşe oturtup, ara sıra karıştırarak ısıtınız. kaynamaya
Başlayınca ateşi kısıp yemeği 30 dakika pişiriniz.
Bu arada, küçük bir tavada tereyağ ıeritiniz, köpükleri sönüp yağkızınca,
Mantarlarıekleyiniz ve karıştırarak 3-4 dakika kızartınız. sonra tavayı
Ateşten alınız.
Böbrekler pişince mantarlarıtencereye katıp karıştırarak kremayı
Ekleyiniz. ara sıra karıştırarak, 5 dakika daha pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp baharat torbasınıçıkartıp atınız. yemeği, içinde
Piştiği tencereyle servis ediniz.



This entry was posted on 04:03 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: