Malzemeler:

30 gr (2 çorba kaşığı ) tereyağ ı
3 dana böbreği (yağlarıtemizlenip yıkanmış)
Sosu:
30 gr (2 çorba kaşığı ) tereyağ
2 çorba kaşığı un
300 gr (1 1/2 su bardağı ) süt
1 limon kabuğunun rendesi
1 kahve kaşığı kekik
1 1/2 limonun suyu
Garnitürü:
4 dilim limon (ikiye bölünmüş)
8 sap maydanoz

Hazırlanışı:

Limon soslu dana böbreği, hafif bir öğle yemeği yada yanında taze fasulye
Ve havuçla lezzetli bir akşam yemeği olarak servis edilebilir.
Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağ ıeritiniz. köpükleri sönüp yağ
Kızınca böbrekleri koyup 4 dakika alt üst ederek kızartınız. sonra ateşi
Kısıp, böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız. tavayı
Ateşten alınız.
Böbrekleri bir tahtanın üstüne koyup, keskin bir bıçakla 1-1,5 cm'lik
Dilimler halinde doğrayınız. böbrek dilimlerini yeniden tavaya alıp, ara sıra
Karıştırarak 20 dakika daha pişiriniz. tavayıateşten alıp böbrekleri, altına
Kağıt peçete serilmişbir servis tabağına aktarınız. tabağın üstünü
Alüminyum kağıdıyla örterek, sıcak kalmalarınısağlayınız. 


This entry was posted on 04:02 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: