Malzemeler:

30 gr tereyağ ı(2 çorba kaşığı )
3 dana böbreği (yağlarıtemizlenip yıkanmış)
1/4 su bardağı cin
1 1/2 su bardağı dömi-glas sos

Hazırlanışı:

Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık
Salata ve patates sote ile servis edilebilir.
Büyük bir tavada tereyağ ıeritiniz. köpükleri sönüp yağkızınca böbrekleri
Tavaya koyup altüst ederek 4 dakika kızartınız. sonra ateşi kısıp,
Böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız. tavayıateşten
Alınız.
Böbrekleri bir tahtaya koyup, keskin bir bıçakla 1-1,5 cm'lik dilimler
Halinde kesiniz. böbrek dilimlerini tekrar tavaya koyup, ara sıra
Karıştırarak 20 dakika daha pişiriniz. cini ekleyip 30 saniye ısıtınız ve bir
Kibritle tutuşturduktan sonra, alevler kaybolana kadar tavayısallayınız.
Dömi-glas sosu ekleyip karıştırarak ısıttıktan sonra, kaynamaya başlayınca
Ateşten alınız.
Böbrekleri sosuyla birlikte ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp hemen servis
Ediniz. 


This entry was posted on 04:01 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: