Malzemeler:

700 gr dana budu
200 gr dana kıyma
1 adet patates
1 adet havuç
100 gr taze fasülye
100 gr bezelye
Maydanoz
2 adet yumurta
1 adet soğan
tereyağ ı
Sek beyaz şarap
Etsuyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Patatesi kabuğu ile haşlayın. havucu kazıyıp küp şeklinde doğrayın ve
Bezelyelerle, fasulyelerle birlikte haşlayın. patatesi soyun, mikserde püre
Haline getirin.bir kaba aldığınız bu püreye havucu ve minik doğradığınız
Fasulyeleri, bezelyeleri, kıymayı, kıyılmış maydanozu, bir yumurtayı, tuz ve
Karabiberi ekleyin. kalan yumurtayıkatıolacak şekilde pişirin ve soyun.
İyice keskin bir bıçakla, bir cep oluşturacak şekilde etin içini oyun.
Malzemenin yarısınıetin içine doldurun, sonra katıyumurtayıyerleştiri,
Son olarak da kalan malzemeyi doldurun. etin açık yerini mutfak ipiyle
Dikin. ve 30-45 gr (2-3 çorba kaşığı ) tereyağ ıve kıyılmış soğanla birlikte
Eti bir tencerede kızartın.
Eti tuzlayıp biberledikten sonra 1/2 su bardağı kadar şarap dökün. şarap
Buharlaşınca da iki kepçe etsuyu ilave edin. ağzınıkapatın, orta ateşte bir
Saat kadar pişmeye bırakın. servis anında eti dilimlemelisiniz.



This entry was posted on 02:38 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: