Malzemeler:

400 gram kekik ve baharatla hazırlanmışköfte
18 adet 30 gramlık pide
200 gram patates püresi
1 su bardağı et suyu
50 gram tereyağ ı
Domates sosu

Hazırlanışı:

Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin.
tereyağ ınıbir tavada eritin. pideleri tereyağ ında alt üst ederek kızartın. et
Suyu ve biraz domates sosu ilave edin. servis tabağına alın. izgara
Köfteleri üzerine dizin.
Köftenin üzerine patates püresi yayın. yanında ılık yoğurt sosuyla servis
Yapın. domates sosu için ince kıyılmış 1 adet soğan ve 1-2 dişsarımsağı1
Çorba kaşığı margarinde sote edin. rendelenmişdomatesi ilave edin.
Salçayıekleyip ezin.
Defne yaprağıve tuz ekleyerek pişirin. servis yapmadan önce defne
Yapragınıçıkartın. yoğurt sosu için süzme yoğurt, 4 dişdövulmüş
Sarmısak, 2 tatlıkaşığı tereyağ ıve biraz karabiberi bir kapta spatulayla
Karıştırın 


This entry was posted on 23:55 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: