Malzemeler:

750 gr dana ciğeri (ince dilimlenmiş)
50 gr (1/2 su bardağı ) un (1 tatlıkaşığı tuz, 1 tatlıkaşığı ,karabiber ve 1
Tatlıkaşığı kırmızıbiberle karıştırılmış)
1 yumurta (hafıfçe çırpılmış)
100 gr galeta unu (1 su bardağı )
100 gr tereyağ ı(8 çorba kaşığı )
1 limon (dilimlenmiş)

Hazırlanışı:

Un, yumurta ve galeta ununu üç ayrıtabağa koyunuz.
Ciğer dilimlerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa batırıp fazlalığın
Dökülmesi için silkeleyerek, bir kenarda 30 dakika bekletiniz.
Büyük bir tavada yağıorta ateşte kızdırınız. yağkızınca ciğerleri tavaya
Atıp her yanını2-3 dakika kadar kızartınız.
Tavayıateşten alıp ciğerleri sıcak servis tabağına yerleştiriniz. limon
Dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz



This entry was posted on 04:00 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: