Malzemeler:

450gr. ciğer
200gr. tereyağ ı
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
2 dişsarmısak ( dövülmüş)
3 adet yumurta ( katıhaşlanmış)
1/2 tatlıkaşığı hint cevizi
1’er tatlıkaşığı baharat(tuz, karabiber, kekik,kırmızıbiber, tarçın)
125 ml. su veya piliç suyu ( sıcak)
4 çorba kaşığı maydanoz ( kıyılmış 

Hazırlanışı:

100 gr. tereyağ ınıbir kapta eritin. ciğerleri soğan ve sarmısak ile birlikte
Hafif ateşte çevirerek pişirin. pişmişciğeri, katıyumurta, hint cevizi ve
Diğer baharat ile beraber robottan geçirin. robot çalışırken kalan yağ, piliç
Suyu ve maydanozu da ilave edin ve yumuşak bir kıvam elde edinceye
Kadar karıştınn.
Kanşımıservis tabağına alın, arzuya göre sıcak veya buzdolabında 1 saat
Beklettikten sonra soğuk olarak ikram edebilirsiniz. 


This entry was posted on 03:57 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: