Malzemeler:

1 kg dana ciğeri (ince dilimlenmiş)
100 gr rafine yağ(1/2 su bardağı )
1 1/4 su bardağı sek kırmızı şarap
1 dişsarmısak (dövülmüş)
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış )
125 gr salam (ince şeritler halinde kesilmiş)

Hazırlanışı:

Geleneksel bir portekiz yemeği olan lizbon usulü ciğerin hazırlanması
Oldukça kolaydır. sote patates ve yeşil salatayla servis edilebilir.
Büyük ve yayvan bir kapta 1/4 su bardağı rafine yağı şarap, sarmısak,
Defne yaprağı, tuz ve karabiberle iyice karıştırınız. ciğer dilimlerini bu
Karışıma koyup arada bir altüst ederek oda sıcaklığında yarım saat
Bekletiniz.
Kalan yağıgenişbir tavada kızdırıp salamlarıiçine atarak 5-6 dakika kadar
Pişiriniz. tavayıateşten alıp salamlarıdelikli bir kepçeyle kağıt peçete
Üstüne çıkarınız. ciğer dilimilerini, kurutup ciğerleri içinde bekletmiş
Olduğunuz defne yaprağınıatarak maninadısaklayınız. tavada yağı
Yeniden ısıttıktan sonra ciğerlerin her iki yüzlerini 2'şer dakika, hafifçe
Kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartınız.
Delikli bir kepçeyle ciğerlerin, yağlarınısüzerek bir servis tabağına alınız. 


This entry was posted on 03:52 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: