Malzemeler:

500 gr kuzu ciğeri (ince dilimlenmiş)
30 gr (1/4 su bardağı ) un (1 tatlıkaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle
Karıştırılmış)
15 gr (1 çorba kaşığı ) tereyağ ı
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış )
Sosu:
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 büyük soğan (ince doğranmış)
2 dişsarmısak (dövülmüş)
125 gr mantar (temizlenip ince dilimlenmiş)
200 gr domates (kabuklarısoyulup doğranmış)
75 gr domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 tatlıkaşığı  şeker
1 defne yaprağı

Hazırlanışı:

Sosu yapmak için, orta boy bir tencerede zeytinyağıkızdırınız. soğan ve
Sarmısağıekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam oluncaya
Kadar kavurunuz. mantar ve domatesleri katıp, arasıra karıştırarak, 2
Dakika daha kavurunuz.
Domates salçası, tuz, şeker ve defne yaprağınıekleyip ağır ateşte 30
Dakika. sosun tencereye yapışmamasıicin arasıra karıştırarak pişiriniz.
(sos cok koyu ise bir yada 2 corba kaşığı suyla inceltiniz.)
Bu arada, baharatlıunu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini bulayarak, fazla
Ununu silkeleyiniz.
Büyük bir tavada, tereyeğıve zeytinyağınıkızdırıp, ciğerleri azar azar
Katarak 6 dakika kızartınız. ciğerleri delikli kepçeyle çıkarıp ısıtılmış bir
Servis tabağına koyarak, hepsi kızarana kadar sıcak tutunuz.
Bütün ciğerler kızarınca, üstlerine maydanozu serpiniz.
Sosu ateşten alarak defne yaprağınıçıkarıp atınız. ciğerleri sosla birlikte
Servis ediniz.



This entry was posted on 04:15 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: