Malzemeler:

500 gr dana kıyması(iki kere çekilmiş)
500 gr köftelik bulgur
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 adet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlıkaşığı acıpul biber (isteğe bağlı)
Kimyon
Tuz
Karabiber
½ demet taze soğan
Garnitür İçin
1 adet orta boy soğan
½ demet maydanoz
2 çorba kaşığı sumak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

Köftelik bulguru derin bir kabın içerisine alıp bir su bardağı sıcak su ile
ıslatıp
25-30 dakika bekletin.
Daha sonra kıymayı,ince ince doğranmışsoğanları, domatesi,
Baharatlarıve salçayıkatıp iyice yoğurun.
Ara sıra su ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Köftelik bulgur iyice yumuşadıktan sonra kıyılmış maydanozu koyun,
Bulgura karıştırın.
Avcunuzu ıslatarak şekil verin.



This entry was posted on 13:18 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: