Malzemeler:

1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
6 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı ceviz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 1/2 su bardağı tavuk suyu
Karabiber

Hazırlanışı:

Pirinci bol suyla yıkayın ve tuzlu suda yaklaşık iki saat kadar bekletin.
Başka bir tencereye margarini koyun ve içine rendelenmişsoğanıilave
Edin. hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. dolmalık fıstığıve pirinci
De ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. küçük doğranmışkayısıve iri kıyılmış
Cevizi de tencereye ekleyin.
Daha sonra tarçın, şeker, karabiber, tuz ve tavuk suyunu da ekleyip
Karıştırın. tencerenin kapağınıkapatın ve su kaynayınca ateşi kısın. pirinç
Suyunu çekene kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp, üzerine bir bez yada kağıt havlu örtün. 30 dakika
Dinlendirip iyice demlenmesini sağlayın. sıcak olarak servis yapın. 


This entry was posted on 12:36 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: