Malzemeler:

1/2 su bardağı portakal suyu
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 paket baking powder
1 bardak ince kıyılmış ceviz
2 çay kaşığı tarçın
Aldigi kadar un
Şurubu;
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su

Hazırlanışı:

Bir kabın içine portakal suyu ve sıvıyağıkoyun. elenmişun ve kabartma
Tozunu azar azar katıp yumuşakca bir hamur yapın. hamuru yarım saat
Dinlendirin.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç arasında
Bastırarak inceltin; ortasına 1 yemek kaşığı tarçın karıştırılmışceviz
Içinden koyup kenarlarınıbüzerek kapatın ( 14-15 adet tatlıölçüsüdür.)
Hamurlarıbir fırın tepsisine sıralayın. 175 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk
Pembe renkte pişirin. verilen ölçülerle hazırlamışolduğunuz orta
Koyuluktaki ılık şuruba atın. sonra servis tabağına çıkartın. 


This entry was posted on 12:57 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: